10 ההעברות המעניינות בבונדסליגה – קיץ 2020/21

הפסקת הכדורגל בעקבות מגפת הקורונה זימנה לנו חלון העברות קצת ארוך וחריג מהרגיל, כאשר קבוצות רבות נפגעו כלכלית מהמשבר ולא מיהרו לשפוך סכומי עתק על שחקנים כפי שראינו בשנים הקודמות. למרות זאת, ישנם כמה שמות חדשים ומעניינים שהגיעו לבונדסליגה, וכמה שחקנים שעברו בין קבוצות בליגה.

בחרתי את עשר ההעברות הבולטות לדעתי, תוך שניסיתי לתת מקום לכמה שיותר קבוצות שונות, ואפילו לשחקנים בולטים שהגיעו להשאלה בלבד.

 

לירוי סאנה – מנצ'סטר סיטי –> באיירן מינכן

לאחר כמעט שנתיים בהן ההעברה הזו מתבשלת, סוף סוף היא יצאה לפועל רשמית. שחקן הכנף הגרמני של סיטי, שב לגרמניה והוא כבר משתלב כבורג משמעותי במכונה המצוינת ממילא של האנזי פליק.

סאנה הגיע לאחר פציעה שהשביתה אותו כמעט כל העונה, אך פגרת הקורונה עשתה לו טוב והוא נכנס במהרה לעניינים עם שער ושני בישולים במחזור הראשון מול האקסית שאלקה. אולם כמו שנכנס לעניינים, כך גם יצא מהם עם פציעה מוקדמת שמשביתה אותו לחודש הקרוב.

בכל מקרה, הוא אמור להשתלב באגף שמאל יחד עם דיוויס, שילוב בעל מהירות וכדרור יוצאת דופן. נחכה ונראה האם סאנה יעמוד בציפיות הכל כך גדולות שיש סביבו.

Credit to FC Bayern München official Facebook page

 

לוקאס טוזאר – ליון –> הרטה ברלין

ייתכן שזו ההעברה המפתיעה ביותר ברשימה, למרות שהוכרזה כבר בחודש ינואר האחרון. טוזאר היה אחד מהשחקנים הבולטים אצל ליון הצרפתית, שהיא בהחלט קבוצה מרשימה, וההצטרפות שלו לפרויקט המתפתח בברלין היא לא פחות מסנסציה לכדורגל הגרמני.

הקשר האחורי כבר הספיק להשלים את כל הדקות בארבעת משחקיה של הרטה העונה, ולא מן הנמנע שהוא יהיה המנוע בעונה המעניינת של חניכיו של לבאדיה.

 

ג'וד בלינגהאם – ברמינגהאם –> בורוסיה דורטמונד

דורטמונד החתימה כמה החתמות מעניינות בחלון הזה, אבל אולי המעניינת והמבטיחה שבהן הוא האנגלי בן ה-17 בלינגהאם. הקשר נקנה בסכום גבוה יחסית לשחקן בגילו, של 23 מיליון אירו, אך נחשב כישרון אדיר שאמור להצטרף לחבורת הכישרונות הנהדרת שגדלה בדורטמונד.

האנגלי שותף בכל משחקיה של דורטמונד העונה, ואף פתח בחלקם והספיק לכבוש שער ולבשל אחד נוסף. יש לבחור ללא ספר כישרון גדול, והוא יצטרך לעמוד בציפיות הגדולות שעומדות בפניו בקבוצה עם שאיפות כמו דורטמונד.

 

מקס קרוזה – פנרבחצ'ה –> אוניון ברלין

החלוץ הגרמני הוותיק, שעבר בלא מעט קבוצות בונדסליגה בקריירה שלו, שב לגרמניה והפעם לקבוצה מהבירה. בקיץ שעבר עזב קרוזה את ברמן ועבר דווקא לתורכיה, שם נתן עונה לא רעה בפנרבחצ'ה עם 7 שערים ו-7 בישולים ב-20 הופעות במדי הקבוצה.

החלוץ בן ה-32 שוחרר מהקבוצה וחיפש אתגר נוסף, ומצא אותו באוניון ברלין המתחדשת שצירפה מספר רב של שחקנים רבים לקראת עונתה השנייה אי פעם בליגה הבכירה. במחזור האחרון קרוזה כבש את שער הבכורה שלו עבור אוניון, והוא צריך להוות תחליף משמעותי לשחקן הבא ברשימה שלנו, שעזב את אוניון.

 

סבסטיאן אנדרסון – אוניון ברלין –> פ.צ קלן

החלוץ השבדי בן ה-29 היה אחד החלוצים הטובים בבונדסליגה בעונה החולפת עם 12 כיבושים במדיה של אוניון ברלין. במסגרת השינויים המשמעותיים שביצעה אוניון בסגל, היא מחליטה למסור את אנדרסון ולהחליף אותו בשחקנים אחרים, אחר מהם הוזכר בפסקה הקודמת.

אנדרסון הגיע לקלן שאיבדה כמה מנכסיה הבולטים, ועם פתיחת עונה חלשה מאוד היא מועמדת בכירה לירידת ליגה. הדבר יכול לקום וליפול על יכולתו של אנדרסון, שאם יבקיע כמו שהוא יודע, יכול להעניק לקלן נקודות רבות במאבק על ההישרדות בבונדסליגה הבכירה.

 

אלכסנדר סורלות' – קריסטל פאלאס –> ר.ב לייפציג

לאחר עזיבתו של טימו ורנר, בלייפציג הבינו מהר כי הם זקוקים למישהו שיוכל לנפק את אותה כמות שערים שסיפק הגרמני בעונות הקודמות. בלייפציג הביאו תחילה את הוואנג מהאחות האוסטרית זלצבורג, אך לא הסתפקו בכך והנחיתו גם את החלוץ הנורבגי הנהדר סורלות'.

את עונת הפריצה שלו עשה החלוץ בן ה-24 בהשאלה בעונה שעברה בטרבזונספור התורכית, שם כבש מספר מטורף של 24 שערים ב-34 משחקי ליגה. בשתי ההופעות שלו בלייפציג בהן שיחק ביחד 81 דקות הוא לא הצליח לכבוש, אך הוא בהחלט צריך ויכול להיכנס לנעליים הגדולות שהשאיר אחריו ורנר.

Credit to Die Roten Bullen Twitter account

 

פטריק שיק – רומא –> באייר לברקוזן

החלוץ הצ'כי הגיע לבונדסליגה בסערה בתחילת העונה שעברה, אז הצטרף ללייפציג ולמרות התקפה מלאה בשמות כמו טימו ורנר, יוסוף פולסן, אמיל פורסברג ומתאוס קוניה, הצליח שיק לרשום 10 שערים ב-22 הופעות שלו במדי הקבוצה. החלוץ סיים את השאלתו ושב לרומא, אולם מיד עלה בחזרה על המטוס לגרמניה לחתום בבאייר לברקוזן, שרכשה אותו עבור 26.5 מיליון אירו.

כבר בפתיחת העונה שיק נראה טוב, וכבש שני שערים ב-4 משחקי הקבוצה שלו עד כה. שיק אמור להיכנס לנעליו של קווין פולאנד, שעזב את לברקוזן לטובת מונאקו והיה אחד מספקי השערים הבולטים של לברקוזן, קבוצה שרוצה ללכת רחוק גם בליגה וגם באירופה.

 

אמין יונס – נאפולי –> איינטרכט פרנקפורט

עכברי הכדורגל שבינינו אולי זוכרים את השם הזה. יונס הוא גרמני בן 27, שגדל באקדמיה של גלדבאך. בשנת 2015 הצטרף לאייאקס, שם נתן כמה עונות לא רעות בכלל, ואז בתום חוזהו הגיע לנאפולי, שם הוא לא היה פקטור וכמעט ולא זכה לדקות משחק, בין היתר כי סבל מפציעות חוזרות ונשנות.

גם בנבחרת הצעירה של גרמניה היה לא רע, ואף צבר 5 הופעות בנבחרת הבוגרת. יונס הגיע ביום האחרון של חלון ההעברות לפרנקפורט בהשאלה ועם אופציית רכישה. כמו שאוהבים לומר, זו יכולה להיות או הצלחה ענקית או כישלון מסחרר.

 

בפטיסטה סאנטה מאריה – אנז'ה –> פרייבורג

כנראה מדובר בשם הכי אנונימי ברשימה, אך שווה להכיר ומדובר בהעברה מעניינת ביותר. הקשר ההגנתי הצרפתי בן ה-25 אולי אינו מוכר במיוחד, אך מדובר בשחקן שהחסיר 14 דקות בלבד כל העונה שעבר במדיה של אנז'ה הצרפתית, קבוצה שמשחקת בליגה הראשונה בצרפת וסיימה במקום ה-11 בעונה שעברה.

הקשר הוא שחקן שיודע להניע את המשחק של קבוצתו ולספק חילוצי כדור טובים, והוא העברה שבדרך כלל אנחנו לא רואים נכנסת לבונדסליגה, ועוד לקבוצה בסדר גודל של פרייבורג, בה הוא הספיק להשלים 90 דקות בשני המחזורים האחרונים.

 

לוריס קאריוס – ליברפול –> אוניון ברלין

מה לא נאמר על השוער הגרמני המושמץ? אחרי כמה הופעות מזעזעות, ובראשן בגמר ליגת האלופות עם ליברפול מול ריאל מדריד, השוער לא מצא את עצמו באנגליה בהרכב של אלופת הפרמיירליג. למרות היותו מושמץ, הוא בסך הכל שוער לא רע, בוודאי בממדים של קבוצת מרכז טבלה בבונדסליגה.

קאריוס מצטרף לאוניון וככל הנראה יהפוך במהרה לשוער הראשון לאחר עזיבתו של גיקוויץ לאאוגסבורג. האם הוא יחזיר עטרה ליושנה? או שמא יחזק את תדמיתו כשוער כושל?

Credit to Union Berlin's official website

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *