כשחלון מתנפץ

הנה עשרה דברים שאתם צריכים לדעת על חלון ההעברות ההיסטורי וההיסטרי שנסגר בסוף החודש שעבר:

  1. אנחנו כבר יודעים שהושקעו סכומי שיא הקיץ, שיא שנשבר שנה אחר שנה. קצת פחות מ-6 מיליארד אירו. זה קורה בזכות הסכמי השידורים ההולכים וגדלים בעיקר באנגליה ובעקבות הוצאות של משקיעים ישנים (פאריס סן ז'רמיין) וחדשים (מילאן). אבל זה קורה בעיקר מכיוון שאותו כסף מתגלגל בין הקבוצות.
  2. קחו לדוגמה את ה-222 מיליון יורו שפסז' העבירה לניימאר. ברצלונה השתמשה בכל הכסף כדי לקנות שחקנים חדשים, בעיקר את אוסמאן דמבלה עבור כ-105 מיליון יורו. בכסף הזה דורטמונד רכשה שחקנים נוספים ב-75 מיליון יורו וכן הלאה וכן הלאה. כלומר, ההעברה של ניימאר תרמה בערך להעברות בסך חצי מיליון יורו. כמובן שעודף הכסף של אחת גורם לאחרת להרשות לעצמה לבקש מחירים גבוהים יותר.
  3. זה גורם לכך ש-12 קבוצות ב-5 הליגות הבכירות חצו כל אחת את 100 מיליון היורו ממכירת שחקנים, לעומת 14 שהוציאו מעל 100 מיליון בגין רכישת שחקנים חדשים. 8 מהם נמצאות בשני צידי המשוואה, כלומר גם הוציאו מעל 100 מיליון יורו וגם הכניסו.
  4. אנגליה עדיין ממשיכה להיות הדומיננטית ביותר בשוק ההעברות. קבוצות הפרמייליג הוציאו כ-1.7 מיליארד יורו על רכישת שחקנים הקיץ, גידול של כ-17% לעומת השנה שעברה, אם כי החלק היחסי של ההוצאות של האנגליות בשוק כולו ירד מ-42% אשתקד ל-35% השנה, בעיקר בשל הרכישות המאסיביות של מילאן ופסז' שהביאו בהתאמה לעלייה של 48% בהוצאות הליגה האיטלקית ו-280%(!) של הצרפתית.
    מסע הרכש של מילאן
    חלק ממסע הרכש של מילאן
    Credit to AC Milan Facebook Page
  1. ועדיין, האנגליות לא רואות את השווקים האחרים כתחרות מספקת. אין היום כמעט שחקנים שעוזבים את אנגליה ליעד אחר שנחשב עבורם קידום. מדובר לרוב בשחקנים מבוגרים מדי או כאלו שלא התאימו לפרמיירליג. מילאן למשל, אחת הרוכשות הגדולות הקיץ, לא רכשה אף שחקן מהפרמיירליג, בעיקר מקבוצות מרכז טבלה בגרמניה ואיטליה (ובונוצ'י שהוא מקרה מיוחד).
  1. למרות שמספר השחקנים שעזב את הפרמיירליג לטובת ארבעת הליגות הגדולות האחרות (צרפת, ספרד, איטליה וגרמניה), כמעט זהה לאלו שהצטרפו, קבוצות הפרמיירליג השקיעו במצטבר כחצי מיליארד יורו יותר. הגיל הממוצע של אותם שחקנים שנקנו ע"י קבוצות הפרמיירליג הוא 25, כלומר שחקנים מוכחים שעתידם לפניהם, לעומת גיל ממוצע של 27 לשחקנים שנמכרו.
    אלברו מוראטה
    Credit to "Alvaro Morata" Facebook page
  1. באופן כללי מרבית הרכישות בחלון ההעברות נעשות בין קבוצות חמשת הליגות הבכירות (כ-71%) ואפשר להוסיף לכך עוד כ-7% עבור רכישות מליגות נמוכות באותן מדינות. עוד 16% מגיע ממדינות אחרות באירופה, בעיקר פורטוגל, הולנד ובלגיה, שהן בעצמן נחשבות למגדלות שחקנים משובחות שלוקחות כישרונות צעירים מרחבי העולם, בעיקר מאפריקה ודרום אמריקה.
  1. אז אנגליה ממשיכה לרוקן את הליגות הגדולות האחרות, ולא רק. אבל היא עושה זאת פחות מבעבר. 40% מהרכישות של קבוצות הפרמיירליג הקיץ באו מתוך הקבוצות האחרות בליגה האנגלית, לעומת ממוצע של 30% ב-6 השנים הקודמות. למה זה קורה? כי זאת מגמה של כמה שנים ולמעשה חלק גדול מהשחקנים הטובים ביותר כבר נמצאים בפרמיירליג, והם נרכשים ע"י הקטנות מהגדולות.
  1. הקבוצות שנמצאות בקצוות המוציאות והמכניסות הן החשודות המיידיות – פסז', מילאן, שתי הקבוצות של מנצ'סטר וצ'לסי בפסגת המבזבזות נטו, בעוד שמונאקו ודורטמונד, שעשו את המכירות הגדולות של הקיץ, מוליכות את טבלת המרוויחות נטו יחד גם עם ליון וריאל מדריד, אותה אנחנו רגילים לראות בד"כ בצד השני.




  1. אבל אני רוצה דווקא להתמקד באחת הקבוצות שהמאזן שלה נותר די מאוזן הקיץ, ואולי היא המתנהלת החכמה ביותר. אני מדבר על טוטנהאם שהכניסה 103 מיליון יורו והוציאה 101. התרנגולים לא עשו שינויים מהותיים, בעיקר הרוויחו ממכירת קייל ווקר לסיטי ורכשו את דבינסון סאנצ'ז, בלמה הקולומביאני של אייאקס. מעבר לכך הם שמרו על כל הנכסים החמים שלהם, כולם צעירים מתחת לגיל 25 וחוזה ארוך טווח לתקופות של בין 3 ל-5 שנים. זה אומר שגם אם ימכרו אחד מהם, זה יהיה בהמון כסף. העונה הזו היא יחסית פיננסית עבור טוטנהאם שמשחקת בוומבלי המנחס, אבל בעונה הבאה באצטדיון החדש עם סגל בשל יותר ואולי גם מחוזק, קחו אותם בחשבון כמועמדת מרכזית לאליפות.
    דלה טוטנהאם הוטספרס
    Credit to "Tottenham Hotspur" Facebook page
  • הנתונים בטור באדיבות CIES FOOTBALL OBSERVATORY
Print Friendly, PDF & Email
 

אוהבים את מה שאנחנו עושים ורוצים לעזור?

תתמכו בנו

*כל תמיכה תעזור לנו לגוון ולשפר את התוכן ולצמוח