ממש מתחת לרדאר מתרחש בימים אלה טורניר ה – ATP CUP או בכינויו – "גביע העולם לטניס". התחרות מתרחשת במלבורן שבאוסטרליה במהדורתה השנייה, לאחר שבשנה שעברה היה הספתח למה שנראה כהצלחה מסחררת. הטורניר החדש נערך בפעם השניה ומטרתו להוסיף עניין לספורט הלבן. זה הזמן להבין מי נגד מי ואת שיטת המשחקים.
יש לציין ש"גביע העולם לטניס" אינו טורניר חדש, שכן הוא שוחק בין השנים 1978-2012 בדיסלדורף שבגרמניה, אך הופסק בשל היעדר חסויות. נקווה שהמתכונת הנוכחית והכספים הרבים שהושגו ישאירו לנו את התחרות המרעננת לעוד זמן רב.
באירוע חשיפת הטורניר, שהתרחש בשנת 2018, לקח חלק לא אחר מאשר המדורג ראשון בעולם, נובאק ג'וקוביץ', המחזיק בתואר עם נבחרתו סרביה שזכתה בשנה שעברה. במהלך האירוע אמר ג'וקוביץ' כי אחת הסיבות לקיום הטורניר היא ש"אין לנו יותר מידי אירועים קבוצתיים בסבב ולי אישית זה יהיה רגע נחמד מאוד לייצג את המדינה שלי". מנכ"ל איגוד הטניס האוסטרלי, קרייג טיילי, אמר כי האירוע יעזור להשיג חיבור עם דורות חדשים של אוהדי טניס וכי "האירוע ישנה את פני הסבב העולמי ויגביר את העניין סביבו". אין ספק כי עד עתה הטורניר אכן מספק את הסחורה, גם מבחינת השחקנים שלוקחים את העניין ברצינות. ניתן היה לראות זאת בשנה שעברה כאשר השתתפו בתחרות 26 מתוך ה – 30 הטניסאים הבכירים.
בטורניר משתתפות 24 נבחרות, הנקבעות על פי מיקום השחקן הבכיר שלהם בדירוג העולמי בסבב היחידים. למשל, המדורג שישי בעולם הינו סטפאנוס ציציפאס היווני ולכן נבחרת יוון תשתתף באליפות. בנוסף, בכל נבחרת חייבים להיות לפחות שלושה שחקנים מדורגים.
הנבחרות מוגרלות לשישה בתים, כשכל נבחרת משחקת נגד שאר הנבחרות מאותו בית. הראשונות מכל בית וכן שתי הסגניות הטובות ביותר (סך הכל 8 נבחרות), עולות לשלב רבע הגמר. משלב זה הטורניר מתבצע בשיטת נוקאאוט עד שמתקבלת הזוכה המאושרת. כל מפגש בין נבחרות ישוחק בצורה הבאה: תחילה ייפגשו שני הטניסאים מספרי 2 ברשימת המדינות, לאחר מכן יתמודדו שני השחקנים הבכירים מכל מדינה ולסיום יתקיים משחק זוגות, שעשוי לקבוע איזה נבחרת תנצח במפגש. כל המשחקים הנ"ל יתרחשו באותו יום, כשכל משחק הוא הטוב מ-3 מערכות.
הטורניר מתקיים לאורך 10 ימים בתחילת השנה הקלנדארית, בשיתוף פעולה מלא עם איגוד הטניס האוסטרלי ובעצם מהווה הכנה לקראת אליפות אוסטרליה הפתוחה. אגב, השחקנים יקבלו ניקוד בדירוג בהתאם לתוצאותיהם ובכך גם לא ייפגעו מעצם השתתפותם בטורניר.
כצפוי, הקורונה לא פסחה גם על תחרות זו. בעקבות זאת השנה ישתתפו באליפות רק 12 נבחרות, המחולקות לארבעה בתים, כאשר ארבע מוליכות הבתים יעפילו לשלב חצי הגמר שישוחק בשיטת נוקאאוט. אם בקורונה עסקינן, יום המשחקים השלישי של הטורניר נדחה מפני שהתגלה חולה קורונה במלון בו שהו הטניסאים. הטורניר משוחק בין 2-7.2.2021.
הבתים הוגרלו בצורה הבאה:
בית א': סרביה, קנדה, גרמניה.
בית ב': ספרד, יוון, אוסטרליה.
בית ג': איטליה, אוסטריה, צרפת.
בית ד': רוסיה, יפן, ארגנטינה.
שלב הבתים כבר מאחורינו וארבע העולות לשלב חצי הגמר הן: גרמניה, ספרד, איטליה ורוסיה.
בבית א', גרמניה וסרביה, שגברו על קנדה, נפגשו בסיבוב הבתים האחרון למפגש ישיר על העלייה לחצי הגמר. הגרמנים ניצחו את משחק היחידים הראשון, אך נובאק ג'וקוביץ' שלח את ההתמודדות להכרעה במשחק הזוגות לאחר שניצח את המדורג 7 בעולם אלכסנדר זברב בשלוש מערכות. במשחק הזוגות התעלו הגרמנים וכאמור, עלו מראשית בית א' ושלחו את האלופה המכהנת לראות את המשך הטורניר מהבית.
בבית ב', ספרד העפילה לחצי הגמר, לאחר שלא התקשתה מול יוון האנדרדוג המוחלטת, שהשחקן השני שלהם – מיכאיל פרבולארקיס – מדורג במקום ה – 462 בעולם, ומול אוסטרליה המארחת, שהגיעה לטורניר ללא ניק קיריוס המצוין.
בבית ג', הייתה זו איטליה שניצחה את אוסטריה (כולל ניצחון ענק של המדורג 10 מטאו ברטיני על המדורג 3 דומיניק טים) ואת צרפת המאכזבת בתוצאה 2:1.
בבית ד', התעללה רוסיה במפגשיה נגד יפן וארגנטינה ולא הפסידה אף מערכה במשחקי היחידים ועלתה לחצי הגמר.
כאמור, חצי הגמר יתקיים בין שישי לשבת ויפגיש בין רוסיה לגרמניה, ובין ספרד לאיטליה. המשחקים משודרים בערוץ הספורט החל מ-1:00 בלילה, ובטוח שיהיה מעניין לראות מי תהיה הנבחרת השנייה שתניף את הגביע החדש.