כן, כולנו מרגישים קצת זקנים עכשיו, אבל אין מה לעשות, זה קורה. אוטוטו מתחלף עשור וכמקובל, זה זמן סיכומים, גם בספורט. ומה אנחנו אוהבים בספורט אם לא כדורגל, ומה אנחנו אוהבים בכדורגל אם לא ליגת האלופות?
המפעל האיכותי והיוקרתי ביותר בכדורגל העולמי, שבמהלך העשור החולף רק הלך וקיבע את מעמדו ככזה, למרות מגרעותיו. אז כמו שבתחנות הרדיו יערכו את מצעדי העשור במוזיקה, אני גאה להציג בפניכם את מצעד המשחקים הגדולים בליגת האלופות בעשור השני של שנות ה-2000.

קודם כל, הסבר קצר על שיטת הדירוג:
לא רציתי לעשות את זה לבד, ולכן נעזרתי בכם, גולשי "הזווית". לאחר עבודה מ-א-ד קשה, הצלחתי לצמצם את 1250 המשחקים שנערכו החל מעונת 2009/10 ועד 2018/19 במפעל (לא כולל משחקי מוקדמות, רק משלב הבתים והלאה) ל-30 משחקים שהועמדו לבחירתכם בעמוד הפייסבוק של קבוצת הגולשים. את הדירוג שלכם שקללתי עם הדירוג הפרטי שלי (50-50, לא שאני חלילה חש את עצמי מבין יותר מכולם, אבל בכל זאת אני עורך המצעד, אז עשיתי קצת פרוטקציה לעצמי…) ולמצעד עצמו נכנסו 20 המקומות הראשונים.
לפני שנתחיל – כן, אני יודע. חלקכם תסכימו עם הדירוג, חלקכם ממש לא. וכן, יש הרבה משחקים מצוינים שכלל לא הועמדו לבחירה. תמיד יש כאלה שנשארים בחוץ. עמכם הסליחה.
ועכשיו, לחלק הראשון של המצעד: מקומות 11-20
מקום 20: דורטמונד – לגיה ורשה 4:8, שלב הבתים 2016/17
משחק מטורף לחלוטין שאמנם לא היה מכריע או משפיע במיוחד, אבל מדובר בשיא כל הזמנים של שערים במשחק אחד. לגיה עוד הובילה 0:1, אבל דורטמונד עשתה בליץ והובילה 2:5 במחצית. השיא נקבע בדקה ה-92 ולמרבה האירוניה היה זה דווקא שער עצמי של רזניצ'ק מלגיה.
מקום 19: באיירן מינכן – יובנטוס 2:4 בהארכה, שמינית הגמר 2015/16
ללא ספק מדובר באחת הקלאסיקות של שלבי הנוקאאוט. אחרי שבמשחק הראשון בטורינו יובה חזרה מפיגור בן שני שערים ל-2:2, באיירן עשתה לה את אותו הדבר בגומלין, כולל שער שוויון דרמטי של מולר בדקה ה-91. בהארכה טיאגו וקומן פירקו את הגברת הזקנה.

מקום 18: ברצלונה – ארסנל 1:4, רבע הגמר 2009/10
הנציג היחיד ברשימה של העונה הראשונה של העשור. ארסנל, אז עדיין קנדידטית רצינית לשלבים המאוחרים, אירחה את אלופת אירופה הלוהטת במשחק הראשון שנגמר ב-2:2 ובדקה ה-18 בגומלין הדהים ניקלאס בנדטנר את באי הקאמפ נואו כשהעלה את התותחנים ליתרון. אבל אז החל הקונצרט הפרטי והמדהים של ליאו מסי, שעד להפסקה כבש שלושה שערים מרהיבים והוסיף עוד אחד לקראת הסיום. אחת התצוגות האישיות הגדולות ביותר בקריירה של הפרעוש.
מקום 17: אינטר – שאלקה 5:2, רבע הגמר 2010/11
אחת הסנסציות הגדולות של העשור הזה. קצת פחות משנה אחרי שזכתה בטרבל אדיר בניצוחו של מוריניו, אירחה אלופת אירופה את שאלקה הצנועה שבאה מהמקום העשירי בבונדסליגה. אינטר עוד הובילה פעמיים (כולל שער מדהים של סטאנקוביץ' מחצי מגרש בדקה הראשונה) אבל שאלקה חזרה פעמיים ל-2:2 במחצית עם שערים של מאטיפ ואדו. במחצית השניה שאלקה הלמה פעמיים בתוך 4 דקות (ראול ועצמי של ראנוקיה) ולקינוח אדו כבש עוד אחד. אינטר הגדולה, שעונה לפני כן ספגה לאורך כל שלב הנוקאאוט 3 שערים בלבד, הוציאה 5 כדורים מהרשת במשחק ביתי. שאלקה ניצחה גם בגומלין ועלתה לחצי הגמר רק כדי להיזרק הצידה ע"י מנצ'סטר יונייטד, אבל אף אחד בגלזנקירשן לא ישכח את הערב המדהים ההוא בסן-סירו.
מקום 16: יובנטוס – ריאל מדריד 3:0, רבע הגמר 2017/18
נכון, הגומלין בברנביאו היה לא פחות מדהים וכמובן דרמטי, עם הפנדל המכריע והאדום לבופון האומלל, אבל במשחק הזה ריאל הגיעה לביתה של אחת מקבוצות ההגנה הטובות באירופה ופירקה אותה לגורמים, כשעל הדרך כריסטיאנו רונאלדו מבקיע את שער העשור במספרת מהסרטים. בעונה בה ריאל הפגינה רוב העונה יכולת לא מרשימה והמון אופי, כאן היה גם כדורגל נפלא.
מקום 15: ברצלונה – באיירן מינכן 0:3, חצי הגמר 2014/15
לראשונה מאז עזב את ברצלונה, פפ גווארדיולה חזר לקאמפ נואו עם באיירן האימתנית וכולם אמרו שאם יש מישהו שיידע איך עוצרים את מסי זה הוא. אז באיירן של פפ הצליחה לשמור על 0:0 עד לדקה ה-77 אבל לא יותר. מסי הפתיע את נוייר בכדור שטוח מ-16 מטר ופרץ את הסכר. כעבור 3 דקות הוא כבש את אחד השערים הגדולים בקריירה שלו עם סלאלום אדיר שהשאיר את בואטנג שרוע על הדשא והקפצה אלגנטית מעל נוייר. לקינוח הוא בישל לניימאר בתוספת הזמן.
מקום 14: מנצ'סטר סיטי – מונאקו 3:5, שמינית הגמר 2016/17
אלמלא סיטי היתה מודחת באופן סנסציוני בגומלין, המשחק הזה היה מדורג גבוה יותר. פפ עבר מבאיירן לסיטי וקיבל בשמינית הגמר את המרעננת הרשמית של העונה. בדקה ה-61 מונאקו כבר הובילה 2:3 עם צמד של פלקאו ושער של ילד בן 18 העונה לשם קיליאן אמבפה. אגוארו, סטונס וסאנה בבליץ אדיר עשו 3:5 מטורף במשחק שיכול היה להיגמר עם עוד 4-3 שערים לכל צד.
מקום 13: באיירן מינכן – ריאל מדריד 4:0, חצי הגמר 2013/14
שוב פפ, שוב נפילה מול קבוצה ספרדית. באיירן באה כאלופת אירופה, ריאל באה כלוזרית עם 12 שנה של אכזבות מאחוריה. אחרי 0:1 קטן לבלאנקוס במדריד, כולם ציפו לקונצרט של הבווארים. במקום זה, ריאל מעכה את באיירן לקרם בוואריה עם תצוגת תכלית אדירה. זהו ההפסד הביתי הגבוה ביותר של באיירן באירופה בכל הזמנים.
מקום 12: ריאל מדריד – אתלטיקו מדריד 1:4 בהארכה, גמר 2013/14
הגענו לגמר הראשון במצעד. אתלטיקו באה כאלופת ספרד, ריאל חזרה לגמר אחרי 12 שנה. גודין העלה את אתלטיקו ליתרון במחצית הראשונה. ריאל נראתה אובדת עצות, אבל בדקה ה-93 סרחיו ראמוס עם אחת הנגיחות הגדולות בהיסטוריה לקח את המשחק להארכה ושם המומנטום והניסיון עשו את שלהם. זה היה משחק בינוני, אפילו בינוני מינוס, אבל זו היתה הפגנת עוצמה ואופי של ריאל שספק אם רצף 3 הזכיות שבא בהמשך היה אפשרי בלעדיה.
מקום 11: דורטמונד – מלאגה 2:3, רבע הגמר 2012/13
שתי ההפתעות הנעימות של העונה נפגשו ברבע הגמר ואחרי 0:0 מאכזב הגיע הפיצו בסיגנל אידונה פארק. חואקין סאנצ'ס הבקיע שער חוץ יקר למלאגה, לבנדובסקי השווה. לאורך המחצית השניה דורטמונד ניסתה וניסתה להשיג את שער הניצחון עד שבדקה ה-82 מתפרצת מושלמת של מלאגה הסתיימה בשער של אליסאו. היה נראה שמלאגה הצנועה בדרך להשלים את הסנסציה, אבל דורטמונד החליטה לעשות מעשה יונייטד 99' ובתוך תוספת הזמן מרקו רויס השווה וסנטנה (מעמדת נבדל) ניצח באחת הדרמות הכי גדולות של העשור.