מקצה דירוג

הליגה האנגלית היא הליגה הטובה בעולם בעיני רבים. הכסף הגדול מזכויות השידור וכניסה של אוליגרכים שייח'ים ושאר מפלצות הון הופכות מועדונים כמו סנדרלנד וסטוק לעדיפים כלכלית למעשה על כל מועדון שמחוץ לרביעייה בארסה-ריאל-באיירן-פסז'.

ואכן, לפי האתר transfermarkt שווי שחקני הליגה האנגלית עומד על 2.86 ביליון ליש"ט, הרבה לפני הספרדית (2.16 ביליון) האיטלקית (1.71) והגרמנית (1.56). אלא שכל המספרים הללו לא רלוונטיים לדירוג הרשמי של אופ"א, שם לא רק שאנגליה רחוקה מאוד מספרד הראשונה, היא גם רואה את הגב של הגרמנית לפניה ואפילו האיטלקית כבר נושפת בעורפה. למה זה משמעותי? כי ההבדל בין השלישית לרביעית הוא נציגה בליגת האלופות. איך עובד הדירוג? הדירוג של אופ"א מבוסס על הישגי הקבוצות שהעפילו לאירופה ב-5 העונות האחרונות, כך שקיים ניקוד לכל משחק ושלב והניקוד הסופי מתחלק במספר הנציגות שהשתתפו במפעלים האירופאיים באותה עונה.

אז מה קרה לאנגלים שבעונת 2011/12 עוד הוליכו את הדירוג? קודם כל, נפילה בהישגים בצ'מפיונס, למשל אשתקד אפס נציגות ברבע הגמר, וזה כבר קרה לאנגלים בעונות האחרונות. דבר נוסף שמשפיע הוא הזלזול של האנגליות בליגה האירופאית. הניקוד על הישגים באלופות גבוהים יותר מבליגה האירופאית, אבל לא בצורה משמעותית, וכך האנגליות, שמעדיפות להתרכז במאבקי מיקום בפרמיירליג, מוותרות על הליגה האירופאית.

קחו את השנה למשל, ווסטהאם "זכתה" בכרטיס למפעל בזכות היותה אחת משלושת הקבוצות ההוגנות ביבשת אשתקד, הפרס היה השתתפות במפעלים כבר מיולי. לפטישים נמאס והם הודחו לפני שלב הבתים, כמו גם סאות'המפטון. האבסורד הוא שהנציגה הנוספת (השמינית במספר) תביא לכך שכלל הנקודות של האנגליות יתחלקו ב-8 במקום ב-7 ולמעשה יביאו לדירוג נמוך יותר.

ומנגד, האיטלקיות רשמו אשתקד עונה מצוינת – יובנטוס הגיעה עד לגמר האלופות, פיורנטינה ונאפולי הגיעו לחצי הגמר בליגה האירופאית, וכשמחלקים את ההישגים האלה רק ב-6, מגיעים לניקוד גבוה יותר. איטליה השיגה אשתקד 19 נקודות, שנייה רק לספרד, ובפער של 5.4 נקודות מאנגליה. במידה וגם העונה ירשם פער כזה, איטליה תעקוף את אנגליה ותעלה למקום השלישי וכך בתחילת עונת 2017/18 יהיו לה ארבע נציגות באלופות וזאת תהיה מכה הרסנית עבור הליגה האנגלית.

מרבה נכסים מרבה דאגות

עוד אבסורד הוא שהאנגליות כבר לא יודעות מה לעשות עם השחקנים שלהם מרוב כסף. הן מחתימות שחקנים שלא משתלבים, אבל לאחר מכן לא יכולים להיפטר מהם מכיוון שאין מי שישלם להם משכורת כל כך גבוהה, אז מה עושים? משאילים? לאן משאילים? נכון…לאיטליה. חואן קואדרדו, מוחמד סלאח, אדין דז'קו, צ'שסני, סטפן יובטיץ' ומריו באלוטלי מחזקים את האיטלקיות הבכירות, אבל עדיין שייכים למועדונים אנגליים ואולי בסופו של דבר יעזרו להם להדיח נציגה מאנגליה.

אז מה הסיכויים שזה יקרה? לדעתי לא גבוהים מדי, לאציו נכשלה בניסיון העפלתה לצ'מפיונס ולאנגליה יש שוב רביעייה חזקה באלופות (כלומר בלי ליברפול), כשמוסיפים לכך את הבתים הקשים שקיבלו רומא ויובנטוס הסיכויים לכך שוב פוחתים. למרות שגם אשתקד היו רק שתי נציגות איטלקיות כך שאי אפשר לדעת איך זה ייגמר.

ולכן הקרב בין יובנטוס למנצ'סטר סיטי הוא קריטי מכיוון שהן בסוג של בית מוות. אף אחת מהן כנראה לא רואה את זה ככה ומסתכלת רק על השני שקל (או 20 מיליון אירו) שלה, אבל זהו קרב קריטי. העפלה לשמינית גמר האלופות מקנה 4 נקודות בונוס נוספות וזה לגמרי כמו משחק על 6 נקודות. אשתקד הסיטי הצליחה בעור שיניה להעפיל על פני רומא לשמינית הגמר ועל הדרך להשאיר את אנגליה בפער סביר.

סיטי מגיעה משמעותית בכושר יותר טוב מיובנטוס למשחק, עם פתיחה מושלמת ופריחה מחודשת לסגל שכבר הושמץ, לעומת האיטלקים שמתקשים לתגבר על עזיבתם של פירלו, וידאל וטבז. סיטי בעונתה החמישית באלופות, אמנם הרוויחה סוף סוף את הדרג השני (רק כדי לקבל שוב את בית המוות), אבל עדיין חלה עליה חובת ההוכחה במשחקים מול הקבוצות הגדולות באמת בליגת האלופות, ויובנטוס היא בהחלט אחת כזאת, בכל מה שקשור למסורת וכסגנית אלופת אירופה.

אז הסיטי ללא קון אגוארו הפצוע, תנסה להצהיר הערב כוונות, לא רק עבורה, אלא עבור כל הממלכה.

Print Friendly, PDF & Email

תגובה אחת

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    מעניין אחרי התוצאות של אתמול. מנצסטריות הפסידו.. איטלקיה ניצחה. הליגה האיטלקית לא ראויה לנציגה רביעית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

אוהבים את מה שאנחנו עושים ורוצים לעזור?

תתמכו בנו

*כל תמיכה תעזור לנו לגוון ולשפר את התוכן ולצמוח