לאחרונה רכשתי את משחק הפוטבול Front Office Football Eight. בדיוק כמו Football Manager בעיקרון שלו, אבל של ה-NFL. רמת הפירוט פה מדהימה, מדובר בערך במשחק הפוטבול המושקע ביותר שאני מכיר – במאגר המידע שלו כ-14,000 ערים שונות וכ-750 קולג'ים. אני מודע לזה שיש סיכוי לא רע שסדרת הכתבות הזו לא תתפוס ואפסיק אותה, אבל אם אצליח לגרום לאנשים להתעניין קצת בפוטבול בדרך הלא שגרתית הזו? אני מאושר.
ועכשיו לענייננו. לאחר מספר עונות נסיון עם אטלנטה פלקונס, הקבוצה שאני אוהד, החלטתי דווקא ליצור שושלת בקבוצה אחרת, כזו שאני לא מקבל חזקה ומוכנה לזלילת תארים, אלא צריך לבנות מלמטה, בסבלנות, ועלולות לעבור עלינו כמה שנים שחונות לפני שנחווה בכלל עלייה לפלייאוף ה-NFL. סופרבול? על זה אין בכלל מה לדבר כרגע, וזה לגמרי בסדר.
לפני הכול, קצת הסבר על איך עובדת ליגת ה-NFL. הליגה מחולקת לשני Conferences, ה-NFC וה-AFC. בשני הבתים האלה עוד 4 תתי בתים. צפון, דרום, מערב ומזרח. הקבוצות עם המאזן הטוב ביותר בבית שלהן עולות לפלייאוף. שתי הקבוצות הטובות ביותר ב-NFC וב-AFC מתקדמות אוטומטית ל-Divisional Round, בעוד שלשתי הקבוצות הנותרות יחכה משחק מול שתי הסגניות עם המאזן הטוב ביותר בבית שלהן, ה-Wild Card Round. משם ממשיכים לאליפות הקונפרנס, ומשם לסופרבול. סיבכתי אתכם? הנה תמונה שהכנתי, מקווה שתעזור.
אז במי בחרתי? בחרתי באינדיאנפוליס קולטס. קבוצה שתור הזהב שלה היה בתחילת שנות האלפיים עם זכייה בסופרבול 2006, בניצוחו של פייטון מאנינג האגדי בעמדת הקוורטרבק, חמש שנים לפני שעזב את הפרנצ'ייז לדנבר ברונקוס, שם זכה בסופרבול 50 בשנת 2015. זה היה הסופרבול השני והאחרון שלו, בעונתו האחרונה בליגה. מאז 2006 לתושבי אינדיאנפוליס אין יותר מדי במה להתגאות אצל קבוצת הפוטבול שלהם, למעט הבלחה בשנת 2009 שם הפסידו בסופרבול לניו אורלינס סיינטס. כבר שבע שנים לא רואים שם הופעה בסופרבול. הכי רחוק שהגיעו מאז היה אליפות ה-AFC ב-2014, שם הפסידו לניו אינגלנד. ולמרות זאת, לא הכל שחור אצל הקולטס. לקבוצה יש כמה שחקנים שאפשר להסתמך עליהם, ועליהם אני הולך לבנות בעונה הקרובה. ואלה שמות:
אנדרו לאק, קוורטרבק, בן 28 | ותק בקבוצה: 5 שנים (דראפט 2012, סיבוב 1, בחירה ראשונה)
לאחר עונת 2011, אותה שיחקו ללא מאנינג, בחרו הקולטס בקוורטרבק שעליו נאמר שהוא המוכן ביותר ל-NFL מבין הקוורטרבקים של אותו דראפט, בבחירה הראשונה. התחזיות התבררו כנכונות. כשלאק לא פצוע הוא קוורטרבק מצוין – אחד הטובים בליגה. הוא סיפק עונת שיא לקוורטרבק בשנת הרוקי שלו (מחזיק בשיא היארדים שנמסרו לקוורטרבק), ונתן עוד שנתיים נהדרות אחר כך. לאחר שהחמיץ את רוב עונת 2015 בגלל פציעות, לאק חזר ב-2016 לעונה מרשימה בה זרק ל-4240 יארד, והביא 31 טאצ'דאונס לקולטס. ב-2017 אני רוצה שיתעלה על עצמו אפילו יותר. אגב, את 2017 לאק החמיץ במציאות עקב פציעה.
לפי דירוגי המשחק, מדובר בקוורטרבק השישי בטיבו בליגה והרבה מהאחריות היא עליו. בדירוג הקוורטרבקים של 2017 באתר פוקס ספורטס הוא נבחר 9. ציוני המשחק משתנים משמירה לשמירה ואולי מכאן מגיע ההבדל.
אנדרו לאק, אי שם ב-2012. / Credit : Andrew Luck Facebook page
T.Y הילטון, רסיבר, בן 27 | ותק בקבוצה: 5 שנים (דראפט 2012, סיבוב 3, בחירה 29)
הילטון נבחר באותו דראפט בו נבחר אנדרו לאק, רק בבחירה הרבה יותר נמוכה, ה-93 במספר. לאחר עונת רוקי סבירה בה רץ 861 יארד, נראה שהילטון העלה הילוך ומאז אותה עונה לא ירד מ-1,000 יארדים לעונה. אחוזי התפיסה שלו לא ירדו מ-51.5 אחוזים, ואני בהחלט מצפה ממנו לעונה גדולה נוספת. בעונתו השישית בליגה, נחשב הילטון לשחקן הטוב בקבוצה וזה תורם לציפיות שיש לי ממנו בכל פרמטר אפשרי. נקווה שישמור על עצמו כשיר ויספק לאנדרו לאק לפחות רסיבר נורמלי אחד למסור אליו.
מאליק הוקר, בן 21 | ותק בקבוצה: רוקי (דראפט 2017, סיבוב 1, בחירה 15)
הבחירה ה-15 בדראפט האחרון הנחיתה באינדי את מאליק הוקר, שחקן הגנה שמשחק בעמדת הסייפטי. הסייפטי בן ה-21 ששיחק באוהיו סטייט במסגרת ליגת המכללות נראה מצויין מבחינת הנתונים שלו כבר בעונתו הראשונה בקבוצה, ומסומן על ידי צוות הסקאוטינג כשחקן עם פוטנציאל. במציאות הוקר התגלה כשחקן מצויין, מקווה שזה יתגלה גם במשחק. אם כן, אני לא דואג מעמדת הסייפטי לשנים הקרובות.
זהו להיום, הכרתי לכם קצת את הקבוצה וההיסטוריה שלה (ממש על קצה הקרחון. 60 שחקני סגל זה לא משהו שאפשר לסכם בקצרה) והסברתי קצת על מבנה ה-NFL, לעשות קצת סדר לפני הבלגן האמיתי שיגיע העונה. מקווה מאוד שתיהנו לקרוא את זה כמו שאני איהנה לכתוב את זה. תרגישו חופשי להגיב ולשאול שאלות, אנסה לענות ולהסביר עד כמה שאני יודע.
מאליק הוקר. הרבה ציפיות יש מהילד הזה. / Credit : Indianapolis Colts Facebook page