פרויקט לגדל ספורטאי #3 – כסף

לפרקים הקודמים בסדרה

הפרויקט נכנס לטור השלישי והפעם, לאחר שהרחבנו על המושג האמורפי "זמן", הפעם אעסוק בנושא כמית, כמית מאוד. כסף.

ערימה של כסף - נמאס מהכסף הגדול

זוכרים את הכוכבים הגדולים שהגיעו מברזיל וארגנטינה? הסיפורים על כך ששיחקו כדורגל עם כדור עשוי סחבות וסמרטוטים? בפאבלות ושכונות העוני? כמה סקסי זה היה לראות את רונלדיניו הגדול מלהטט בכדור, אחרי שהיה קטן בקושי היה לו מה לאכול.

בום!! צר לי לאכזב אתכם, העולם השתנה, הקבוצות הגדולות מאתרות שחקנים בגיל צעיר מאוד ומעבירות אותן למתקני מחלקות הנוער שלהם. אף שחקן בדור הנוכחי לא באמת שיחק עד גיל 12 בכדור עשוי גרביים וסחבות.
אין באמור בטור להיות עשה או אל תעשה, את זה אני משאיר לטורים נוספים שיבואו בהמשך, אלא נתונים יבשים, המראים כי לגדל ספורטאי זה לא דבר זול, בכלל לא.

נכון, אם הילד יהיה כוכב מתישהו ויחתום על חוזה החלומות שלו (ושלכם..), כנראה שתצליחו לכסות את ההוצאות הרבות שצברתם עם השנים, אבל מה אם לא? פה צריך לקחת בחשבון שרוב הילדים לא יהפכו למקצוענים, כך שההשקעה הכספית תרד לטמיון.

 

רגע, רגע, לא הכל כסף, אני יודע. הילדים צורכים ערכים, חברויות, משמעת וסדר, אבל לא בשביל זה שלחתם אותם למסגרת של קבוצת ליגה. יחד עם זאת, זה נושא כבד משקל שחייב להילקח בחשבון כשאתם מחליטים לתמוך בילד (אם הילד לא בעניין, תעזבו אותו. חבל על הזמן, הכסף ושאר ירקות עליהם עוד נרחיב בהמשך הפרויקט).

לדוגמא, יש לשים לב לנושא האופנה ולכך שקיימת "תחרות" בין הילדים בגילאים הצעירים על פרטי הלבוש. בעיקר אמור הדבר ברכישת פריטי ספורט "אופנתיים", מה שאומר בעצם, שכולם רוצים נעלי כדורגל של מסי או רונאלדו, וילד שלא יעמוד בצו האופנה, יכול להיפגע גם חברתית. אני אישית נגד ללכת עם הזרם, אך מוצא את עצמי רוכש לילד נעלי משחק ואימון של החברות המובילות בלבד.

נתחיל בחשבון? חודש של אימון במסגרת קבוצת ליגה נע בין 430 ל-500 ₪,
מדים? 350-650 ₪ לעונה
בדיקות רפואיות, כרטיס שחקן, רישום בהתאחדות –  150 ש"ח
סה"כ מדובר על הוצאה שנתית מינימלית של 5500 ₪, שיכולה במקרים מסוימים להגיע לאזור ה-8000 ש"ח.

זהו? ממש לא. בואו נסקור את ההוצאות הנלוות, כשההפתעה, בדיוק כמו בטור הקודם שעסק בזמן, תגיע בשורה האחרונה.

ילדים, כדורגל, גשם
Credit to Flicker

בני משחק כדורגל ולכן אני מציין את ההוצאות בענף ספורט זה.
נעלי כדורגל – לפחות 4 זוגות בשנה, עלות כל זוג 200-300 ₪, סה"כ 1000 ₪ בשנה.
מגני עצם, ציוד נלווה, תחבושות וכו' – 500 ₪ בשנה.
כדורי רגל – בדקתם פעם כמה עולה כדורגל נורמלי? מחיר של כדור עומד על 100-300 ₪ ליחידה. ספרתם כמה כדורי רגל רכשתם בשנה האחרונה? גם פה מדובר על סדר גודל של ארבעה בשנה (בניקוי החלק של הילד שמשלם על כדור שאיבד (-: ) סה"כ 500 ₪ בשנה.

נעשה איזה סיכום ביניים? עד עכשיו אנחנו נעים סביב 7500-11000 ₪ לשנה.
לזה נוסיף, כיבוד לילדים למשחקים, ארוחות ספציפיות, חטיפי אנרגיה, יום הולדת לחברים בקבוצה,מסיבות בקבוצה –  1000 ₪ בשנה.

ועכשיו להפתעה. העלות "הלא נספרת" הגבוהה ביותר בגיל הזה יוצאת על דלק של חברת "אמא ואבא הסעות" – 10 ק"מ לאימון, הלוך ושוב, שלושה אימונים בשבוע מסתכמים ל-60 ק"מ, בתוספת משחק (מינימום של 20 ק"מ של מגרש הבית ועד ל-200 ק"מ אם נוסעים לירושלים).

סה"כ לשבוע כזה מדובר על קילומטראז' שנע בין 80 ק"מ שבועיים ל-240 ק"מ. בהנחה שהרכב שלכם עושה אחת לעשר, תקבלו סדר גודל של 60 ליטר בחודש, כלומר 370 ₪ בממוצע. שנתית? 4000 ₪ בקירוב. לא סתם מבצעים הורים סבבי הסעות משותפים למספר ילדים (לאימונים ומשחקים). רכיב זה, שאינו "נספר", הוא בהחלט משמעותי בסדרי הגודל של ההוצאה הכללית.

 

עד כאן הגענו לסדר גודל של 12500-16000 ₪ בשנה על ילד בן 9 שאוהב לשחק כדורגל. על הוצאות אלה אפשר להוסיף עזרי אימון, נסיעה למשחקים כדי לצפות, הוצאות רפואיות שונות, תזונאי/ת, פעילויות חברתיות במסגרת הקבוצה ועוד. אין הדבר אומר שאי אפשר לגדל ספורטאי ללא כסף, אבל כן, זה עולה הרבה יותר ממה שחושבים וכדאי לקחת זאת בחשבון כשיוצאים לדרך להגשים לילד את החלום.

בדיוק כמו בנושא הזמן, סביר להניח שעם צמיחת הילד, ההוצאות עולות עם אימונים נוספים, חדרי כושר, יותר נעליים, יותר מדים, יותר בדיקות וכו'.

הערה: כל האמור בטור זה, נכתב על סמך שיחות או נתונים ממחלקות הנוער במועדונים השונים, בגיל ילד (2009-2010). יש לקחת את הנתונים כמתאימים לשכבת הגיל של בני.

ילדים כדורגל

תגובה אחת

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אומנם מאוחר אבל כתבה יפה נותנת חומר מחשבה ויש להוסיף גם אימונים אישיים כלומר מאמן פרטי לכדורגל על מנת לחזק את הילד לקורדינציה נוספת אבל זה עניין של ההורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *