חלומות ממדריד

כל מה שצריך לדעת על טורניר המאסטרס מבירת ספרד

מאת נתיב כפרי

בקול תרועה רמה נפתח ביום שישי האחרון טורניר מדריד. מדובר בטורניר מאסטרס יוקרתי שממשיך את טורניר מונטה קרלו בעונת החימר, כאשר השיא יגיע כמובן באליפות צרפת הפתוחה הידועה יותר בשם רולאן גארוס. זהו אחד מטורנירי הטניס החשובים ביותר בסבב, וכמעט כל אחד מהטניסאים והטניסאיות הבכירים משתתפים בו.

את מרכז תשומת הלב בנשים, תתפוס הבמה הפתוחה של המקום הראשון בעולם. סרינה וויליאמס זכתה באליפות אוסטרליה הפתוחה כשהיא בשבועות הראשונים של הריון ראשון, וכמובן שהיא לא תשחק טניס בזמן הקרוב. מה שפותח את התיאבון לכמה שחקניות להצליח בטורנירים הגדולים בסבב, מה שיכול להוביל אותן להיות מספר אחת בעולם.

Serena Williams
הפעם לא "תפריע" לשאר המתמודדות. סרינה וויליאמס. קרדיט תמונה: ויקיפדיה

בראש הרשימה נמצאת אנג'ליק קרבר, שהייתה שם ממש לא מזמן; הטניסאית שזכתה בשני תארי גראנד סלאם ב-2016 היא המועמדת הראשית לחזור ולהיות המדורגת ראשונה בעולם; צריך לזכור שקרבר עוד לא זכתה בתואר השנה. זה לא יהיה קל, כי כבר ברבעון שלה בהגרלה תחכה פיינליסטית הטורניר ב-2015 סבטלנה קוזנצובה, שיכולה ביום נתון לנצח כל שחקנית בסבב; אבל לא פחות משתי אלה, כבר בסיבוב השלישי תחכה למדורגת שנייה בעולם מאריה שראפובה בת ה-30, שחוזרת בסערה אל סבב הטניס לאחר הרחקה בת יותר משנה.

שראפובה, בעצמה מדורגת ראשונה בעולם בעבר וזוכת טורניר מדריד ב-2014, קיבלה את הכרטיס החופשי לשלושה טורנירים מרכזיים, על אף מחאות מצד כמה מדורגות בכירות בטורניר שטוטגרט. לא ברור על מה הייתה המחאה, כשמדובר בשחקנית שזכתה בטורניר שלוש פעמים בעבר. היא גם השתיקה יפה מאוד את מבקריה כשהעפילה עד לחצי הגמר לאחר 13 חודשים נטולי טניס. אין ספק, היא כאן להישאר. יחד עם היעדרותה של המאיימת של סרינה המפלצתית, הרי שעכשיו אם הכל ילך כמו שצריך (היא כבר הדיחה בסיבוב הראשון את לוצ'יץ' ברוני הוותיקה המדורגת 17 בעולם) מסוגלת הרוסייה הוותיקה והמבריקה לעשות הישג אדיר ולחזור שוב למקום הראשון בעולם, בייחוד אם תצליח להדיח את קרבר בסיבוב השלישי.

ברבעונים האחרים יחכו גם דומיניקה סיבולקובה המדורגת רביעית שהייתה פיינליסטית בשנה שעברה, קרולינה פלישקובה המדורגת שנייה בטורניר ועשויה לסיים בראש הרבעון שלה (לא נראה שיש יריבה איכותית מספיק כדי להדיח אותה), וגם סימונה האלפ המדורגת שלישית בטורניר, שבהחלט יכולה לפגוש ברבע הגמר את מפתיעת טורניר אוסטרליה הפתוחה קוקו ואנדוויי או את המתקמבקת הגדולה של סוף 2016 ותחילת 2017 קרוליין ווזניאקי שמדורגת כבר, קשה להאמין אך זו האמת, במקום העשירי בטורניר. זאת לאחר שבאליפות ארצות הברית היא עדיין דשדשה באזור המקום ה-70 בעולם. כנראה שאת סיפור הקאמבק הזה עתידה גם מריה שראפובה לשחזר.

והפתעות? יש גם יש. כמיטב המסורת של שנת 2017 בטניס, אין טורניר ללא הפתעות גדולות ומרעישות. הסיבוב הראשון כבר סיפק כמה כאלה, ושימו לב לרשימה: המדורגת חמישית גביניה מוגורסה שממשיכה להיות המאכזבת התורנית ולא יפתיע בכלל אם מאוד בקרוב שראפובה וכן ווזניאקי יחליפוה; ג'והאנה קונטה, עליה אמר המדורג ראשון בעולם אנדי מארי כי היא יכולה לזכות השנה בגראנד סלאם ממש לפני יומיים, ואגנייזקה רדוואנסקה המדורגות 6 ו-7 בהתאמה; המדורגת 8 מדיסון קיז שהייתה אחת הפייבוריטיות לזכות, וכן המדורגות 11-13 – כולן הודחו כבר בסיבוב הראשון. אין ספק כי המאבק לא רק על המקום הראשון בעולם, אלא על העשירייה הראשונה כולה, פתוח לחלוטין.

בצד הגברי של התמונה יש בהחלט סיכוי טוב לנובאק דג'וקוביץ' המדורג שני בעולם, שנפטר לאחרונה מכל הצוות המקצועי שלו; מהמאמן, דרך מאמן הכושר ועד לפיזיותרפיסט כדי לנקות ראש, לשנות אנרגיות (לא שעם הגורו הלך לו כזה טוב) ולסיים בראש הרבעון שלו. מי שינסו לעצור אותו הם טסונגה (מדורג 10) או מונפיס (15), וכמובן קיי נישיקורי (6), אך ספק אם לפני הרולאן גארוס ייתן הסרבי הוותיק למישהו לעצור אותו. אחרת באמת אוי ואבוי לו.

המדורג מספר 1 אנדי מארי ינסה גם הוא לטשטש את עקבות השליטה המוחלטת של נדאל בעולם החימר ובכלל בעולם הטניס מתחילת השנה הזו (ונזכיר כמובן את השחקן הכי מצליח השנה, רוג'ר פדרר בן ה-35, שלא משחק בעונת החימר ויחזור ככל הנראה רק לרולאן גארוס), כדי לנסות לשמור על הפסגה ולזכות בתואר ראשון העונה אחרי טורניר דובאי בתחילת השנה. דימיטרוב (12) ודומיניק תים (8) בהחלט עשויים להפריע לו מלהעפיל לחצי הגמר.

רפאל נדאל
רפאל נדאל ינסה לקטוף עוד גביע בטורניר חימר. קרדיט תמונה: ויקיפדיה

ואוורינקה (3) רוצה עוד קצת זמן ליהנות מהיותו השוויצרי המדורג הכי גבוה בעולם, לפני שפדרר שנמצא כבר מקום אחד מאחוריו ישיג אותו, וזה יקרה בקרוב; ברבעון שלו ישחקו ג'ק סוק (14) ותומאש ברדיך (11) שאולי יצליחו להפריע לו בדרך אל החצי. מי שצפוי לפגוש אותו ברבע הגמר הוא דווקא שחקן מצוין ומסוכן מאוד, מארין צ'יליץ' המדורג שביעי.

אבל הסיפור הכי גדול בטורניר ובכלל בעונת החימר הזו הוא כמובן רפא נדאל. "מלך החימר" זכה בפעם העשירית גם במונטה קרלו וגם בברצלונה, והפך לשחקן הראשון בהיסטוריה שזוכה עשר פעמים בטורניר טניס כלשהו. אין ספק כי הוא הפייבוריט הגדול לקחת גם זכייה נוספת במדריד, הבית הבלתי מעורער של השור הספרדי (שכידוע אוהד את ריאל והכריז לאחרונה שהוא מתכוון לרוץ יום אחד לנשיאות המועדון). מי שינסה אולי לדגדגו ברבע הגמר הוא מילוש ראוניץ' הקנדי (5), שחקן חימר מצוין בזכות עצמו וכוח עולה בעולם הטניס. קרוב לוודאי ששוב, כמו בשני טורנירי החימר הראשונים של עונת החימר, גם במדריד נדאל ישאיר אותנו המומים ומשועממים.

טורניר מדריד
טורניר מדריד. קרדיט תמונה: Mutua Madrid Open Facebook Page

 

Print Friendly, PDF & Email
 

אוהבים את מה שאנחנו עושים ורוצים לעזור?

תתמכו בנו

*כל תמיכה תעזור לנו לגוון ולשפר את התוכן ולצמוח